fbpx
 

Τι είναι το Google my Business και γιατί είναι σημαντικό να έχει η επιχείρηση μου?

Τι είναι το Google my Business και γιατί είναι σημαντικό να έχει η επιχείρηση μου?

Το Google My Business είναι ένα εργαλείο  της Google που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τον τρόπο εμφάνισης της επιχείρησής σας στην Αναζήτηση Google και στους Χάρτες. Εκτός από την ενημέρωση των δυνητικών πελατών για τη φυσική τοποθεσία της επιχείρησής σας, μια καταχώριση στο Google My Business θα αυξήσει την προβολή σας στο διαδίκτυο. Όταν οι πελάτες αναζητούν την επιχείρησή σας στο Google, οι πληροφορίες εμφανίζονται σε ένα πλαίσιο που εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησής τους, γνωστό ως Γράφημα γνώσης. Αυτό περιλαμβάνει το όνομα της επιχείρησής σας, την τοποθεσία, τις ώρες λειτουργίας και τις κριτικές πελατών. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τα οφέλη του Google My Business

Γιατί χρειάζεστε έναν λογαριασμό Google My Business?

Το ξεκίνημα με το Google My Business είναι απλό, αλλά ίσως αναρωτιέστε γιατί χρειάζεστε αυτήν την υπηρεσία.

Εμφανιστείτε στην Αναζήτηση Google και βοηθήστε τους πελάτες να βρουν την τοποθεσία της επιχείρησής σας

Όταν οι υποψήφιοι πελάτες αναζητούν τοπικές επιχειρήσεις όπως η δική σας στο Google, είναι γενικά έτοιμοι να πραγματοποιήσουν μια αγορά. Αυτό σημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η επιχείρησή σας να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης με ακριβή τοποθεσία και άλλες πληροφορίες. Σύμφωνα με το Hubspot, το 50% των ανθρώπων που πραγματοποιούν τοπική αναζήτηση, για παράδειγμα «εστιατόριο θαλασσινών κοντά μου», επισκέπτονται μια επιχείρηση εκείνη την ημέρα. Η Google αποκάλυψε επίσης ότι οι αναζητήσεις «κοντά μου» αυξήθηκαν κατά 150% το 2018.

Το Google My Business βελτιώνει το SEO σας!

Το SEO, ή βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, είναι η διαδικασία ενίσχυσης της θέσης του ιστότοπού σας στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης με οργανική επισκεψιμότητα ιστού και άλλους παράγοντες κατάταξης. Η κατοχή μιας καταχώρισης Google My Business είναι ένας από τους κύριους παράγοντες επιτυχίας τοπικού SEO, βοηθώντας τους πελάτες όχι μόνο να βρουν τη φυσική σας τοποθεσία, αλλά και να ανακαλύψουν τον ιστότοπό σας. Με απλά λόγια, το Google My Business θα βοηθήσει την προβολή του ιστότοπού σας.

Μπορείτε να ενημερώσετε χρήσιμες πληροφορίες

Η καταχώρισή σας στο Google My Business είναι ένα μέρος όπου οι δυνητικοί πελάτες μπορούν να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για την επιχείρησή σας. Αυτό περιλαμβάνει στοιχεία επικοινωνίας, ώρες λειτουργίας και τη διεύθυνση ιστού σας. Είναι σημαντικό να διατηρείτε όλα αυτά τα δεδομένα ενημερωμένα μέσω του πίνακα ελέγχου Google My Business.

Μπορείτε να δημοσιεύσετε φωτογραφίες και βίντεο που αντιπροσωπεύουν την επιχείρησή σας Η καταχώρισή σας περιλαμβάνει την επιλογή ανάρτησης φωτογραφιών της επιχείρησής σας, ακόμη και βίντεο. Σύμφωνα με την Google, οι επιχειρήσεις με φωτογραφίες βλέπουν 35% περισσότερα κλικ στον ιστότοπό τους από αυτές χωρίς. Μπορείτε να ανεβάσετε μια εικόνα προφίλ, μια φωτογραφία εξωφύλλου και διάφορα άλλα πλάνα της επιχείρησής σας για να κάνετε την καταχώρισή σας όσο το δυνατόν πιο ελκυστική. Τα σύντομα βίντεο μπορούν επίσης να αυξήσουν την αφοσίωση και να κάνουν το προφίλ σας να ξεχωρίσει.

Οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν κριτικές

Το Google My Business μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τη φήμη σας, επιτρέποντάς σας να προσκαλέσετε και να απαντήσετε σε κριτικές. Οι αμερόληπτες κριτικές από το κοινό μπορούν να δώσουν στους δυνητικούς νέους πελάτες μια πολύτιμη εικόνα για την επιχείρησή σας. Η ανταπόκριση σε κάθε κριτική που λαμβάνετε είναι ζωτικής σημασίας, καθώς αυτό θα ενθαρρύνει άλλους να δημοσιεύουν κριτικές, καθώς και να δείξουν τη δέσμευσή σας για καλή εξυπηρέτηση. Λειτουργικότητα κράτησηςΜπορείτε να προσθέσετε μια υπηρεσία κράτησης στο Γράφημα γνώσεων – αυτό το χρήσιμο κουμπί ενέργειας σας επιτρέπει να κάνετε ραντεβού ή κρατήσεις.

Η καταχώρηση στο Google My Business έχει πολλά οφέλη για την επιχείρησή σας. Σας συνδέει με τους πελάτες σας, κερδίζει την εμπιστοσύνη τους και τους οδηγεί στην πόρτα σας. Πιστεύουμε πως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ψηφιακής παρουσίας και γι’ αυτό το περιλαμβάνουμε στην υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδας.

Αναλαμβάνουμε επίσης την καταχώρηση στο Google My Business και για επιχειρήσεις που δεν έχουμε κατασκευάσει εμείς την ιστοσελίδα τους.

You cannot copy content of this page